Thursday, 18 October 2012

Aku Sebatang Pen




Bismillahirrahmanirrahim. In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful.


Assalamualaikum dear brothers and sisters in Islam. Peace be upon you fellow friends.

    Kadang-kadang kalau kita tengok pen, tak kisah lah kita punya ke or kawan kita punya ke, dalam kebanyakan masa kita akan lihat pen tersebut sedang ber'aksi'. Aksi camana? Digenggam kemudian dikeluarkan cecair dari perutnya dengan bertujuan untuk menulis atau melukis.Selain dari tu, apa lagi aksi yang kita biasa lihat pada pen tersebut? Diputar-putar pen tersebut dengan pelbagai skill. Ada yang berputar-putar di celah jari-jari tuan mereka, ada yang yang berputar 360 darjah pada satu jari sahaja dan macam-macam skill lagi. Apa lagi aksi yang kita biasanya selalu lihat selain aksi-aksi yang aku mention kat atas ni? Pen tersebut dibaling jauh-jauh oleh tuan mereka. Dibaling, dibuang, dilontarkan dan berbagai-bagai aksi yang membabitkan force dengan distance. Kemudian, biasalah kan kadang-kadang kita pun curious gak kenapa si tuan ni selalu baling-baling pen dia. Kesian tengok pen tu walaupun tak bernyawa tapi selalu dibaling-baling. Pastu kita tanya tuan dia kenapa buang pen tu? Apa jawapan yang paling famous atau yang selalu kita dengar bila ditanya soalan-soalan seperti ini? "Ni pen aku, suka hati aku lah nak buat apa dengan pen ni!"


p/s x daq keja..


0 comments:

 
Blogger Templates by Wishafriend.com